WPC terasa - štýlová a praktická voľba pre vašu záhradu

WPC terasa - štýlová a praktická voľba pre vašu záhradu

Plánujete obnovu záhrady alebo terasy a hľadáte niečo moderné a nenáročné na údržbu? WPC terasa s koextrúziou je ideálnou voľbou, ktorá kombinuje eleganciu, praktickosť a udržateľnosť.

Poďme sa pozrieť, prečo je tento typ terasy ideálny pre každého, kto chce krásnu a funkčnú vonkajšiu terasu.

Ale najprv, čo je vlastne to WPC?

WPC, čiže Wood Plastic Composite, je materiál, ktorý spája kombinuje prírodné drevo a plast. Ponúka tak prirodzený vzhľad dreva, ale s výhodami plastu, ako je odolnosť proti poveternostným vplyvom a jeho minimálna údržba.

Je nejaký rozdiel medzi WPC a WPC s koextrúziou?

Pri normálnom pohľade veľa rozdielu nenájdete, ale ako sa hovorí, krása sa nachádza v detailoch. Klasické WPC môže totiž postupom času strácať svoju farebnosť a je viac náchylné na poškodenie, preto odporúčame vždy vybrať také WPC, ktoré má koextrúziu - špeciálna ochranná vrstva.

Tá totiž zaručí:

1. Dlhšia stálosť farby

2. Lepšiu ochranu proti UV

3. Väčšia odolnosť proti poškodeniu 

4. Lepšie zachovanie estetického vzhľadu 

Obe varianty sú samozrejme protišmykové a majú nízku údržbu, len to s koextrúziou vám skrátka dlhšie vydrží. 

Ako na Inštaláciu

Inštalácia je jednoduchá a rýchla, zvládne ju každý, aj keď nemáte skúsenosti s majstrovaním. Viac o inštalácii nájdete v našom videu, kde vás prevedieme každým krokom. 

 A čo povedať na záver?

WPC terasa s koextrúziou je skvelou voľbou pre všetkých, ktorí chcú mať krásnu, odolnú a ľahko udržiavateľnú terasu. Perfektne sa hodí do moderných záhrad a exteriérov domov. Pokiaľ hľadáte štýlovú a praktickú vonkajšiu plochu, rozhodne stojí za to túto možnosť zvážiť.