Ako štýlovo premeniť interiérové schodisko

schody_obrazySchodisko nie je len dôležitým interiérovým prvkom, ktorý umožňuje pohyb medzi podlažiami. Je to tiež estetická záležitosť, ktorá skrášľuje domov, ale aj obchodné či kancelárske priestory a o svojom majiteľovi všeličo vypovie. Či už dávate prednosť moderne alebo klasike, existuje pár spôsobov, ako vzhľad schodiska vylepšiť a z každodennej chôdze po schodoch urobiť príjemnú aktivitu! Poďme sa spoločne pozrieť na 3 prvky, ktoré vám pri tom pomôžu. Sú nimi - rodinné spomienky, prírodný element a svetlo.

1) SCHODISKO AKO RODINNÁ GALÉRIA 

Stena pozdĺž schodov je ideálnym miestom pre vaše rodinné fotografie, vrátane fotiek z detstva alebo širšieho príbuzenstva. Pravidelne budú tešiť vaše oko rovnako ako oko deduška alebo strýka pri rodinnej návšteve. Vyhrať sa môžete s koncepciou fotogalérie a postupovať napr. chronologicky, od najstaršej generácie po súčasnosť, alebo fotky zoradiť podľa významných udalostí – svadba, deti, promócie, dovolenka atď., aby vám ich stále pripomínali. Na schodisku sa rovnako dobre budú vynímať maľby, obrazy a iné dekorácie

2) BALZAM PRE DUŠU V PODOBE PRÍRODY

Kameň v podobe obkladov z bridlice či kvarcitu navracia prírodu do našich domovov, čo má pozitívny vplyv na jeho vzhľad aj našu psychiku. Práve stena pozdĺž schodiska je obľúbeným miestom, kde sa kamenné obklady dajú aplikovať. Ak si vyberiete 3D samolepiace obklady ALFIstick, inštalácia bude o to jednoduchšia. Jednotlivé diely je možné totiž ľubovoľne rezať a prispôsobiť ich rozmerom steny. Montáž je bezprašná, zvládnete ju sami a na výber máte pestrú paletu odtieňov bridlice, kvarcitu, pieskovca či mramoru.

TIP: prírodným kameňom môžete obložiť aj schody samotné, a to s pomocou kamennej dlažby.

3) SVETLO PRE DIZAJN AJ VAŠU BEZPEČNOSŤ 

Ideálnou voľbou sú vstavané LED svetlá rovnomerne rozmiestnené na stene alebo na boku stupienkov. Nebudú vám prekážať a znížia riziko pádu, pretože sa aj potme budete ľahko orientovať. Urobte dojem moderným LED osvetlením! Nielenže oslní, ale vďaka jeho nízkej spotrebe energie a dlhej výdrži môžete v kľude svietiť po celú noc.

Či už plánujete rekonštruovať byt či dom, alebo iba skrášliť svoje bývanie, naše tipy vám určite prídu vhod. Vybrať si môžete len jeden z návrhov alebo vhodne skombinovať všetky tri. Urobíte nám radosť, ak s nami budete zdieľať fotky z vašej realizácie v komentároch na Facebooku alebo nám ich pošlite e-mailom!