V dňoch 29. 3. - 2. 4. 2024 je naša prevádzkareň uzavretá.

3 tipy, ako skrášliť interiér kamennou mozaikou

Mozaiky z prírodného kameňa aj naďalej zažívajú boom a zdobia vnútorné priestory bytov, rodinných domov aj komerčných objektov. A hoci história ich využitia siaha do dávnej minulosti, vďaka originálnej textúre a bohatstvu tvarov sa dokonale vynímajú aj v moderných interiéroch. (Nielen) naši zákazníci si pritom vyberajú kamenné mozaiky najčastejšie do kúpeľní, kuchýň, ale aj reštaurácií či predajní.

Premeňte svoju kúpeľňu na kúpele

Ako v antických kúpeľoch si budete pripadať, kedykoľvek vstúpite do kúpeľne vyzdobenej mozaikou z pravého mramoru. Táto hornina vyniká noblesným vzhľadom, originálnou textúrou a na výber máte z mnohých tvarov - od obdĺžnikov cez štvorčeky až po šesťuholníky a ďalšie. Mozaikou najčastejšie obkladáme stenu okolo umývadla alebo vane, odvážnejší ju inštalujú na steny a podlahu sprchovacieho kúta. Aj vďaka typicky sivému sfarbeniu mramoru môžete dosiahnuť zaujímavý kontrast s bielym umývadlom a vaňou. Po finálnom škárovaní musíme mozaiku dôkladne impregnovať, a tým zaistiť ochranu pred nasiaknutím a zašpinením.

Kamenná mozaika v kuchyni spríjemní (nielen) varenie

Kreativity nie je v kuchyni nikdy dosť. S pomocou mozaikového obkladu vykúzlite dielo, ktoré vám každá návšteva zaručene pochváli.

A kam teda mozaiku v kuchyni umiestniť?

Zvyčajne ňou obkladáme stenu nad kuchynskou linkou, a to v rozsahu a tvaroch, ktoré vám budú po chuti. Vyhrať sa môžete tiež s farebným dezénom. Pri rozhodovaní o konkrétnom odtieni a tvare však myslite na celkovú kompozíciu vašej kuchyne, vrátane nábytku, skriniek, spotrebičov, drezu a pod. Naše kamenné mozaiky zútulnia váš priestor, či už zatúžite po farebnom kontraste, alebo stavíte skôr na harmonický súlad.

Prírodný kameň vie zútulniť bývanie aj dobre reprezentovaťNH211

Moderný človek hľadá nové a nové cesty, ako vrátiť prírodu do svojho života a domova. Niet teda divu, že na dekoráciu interiéru obývacej izby, kancelárie alebo reštaurácie s obľubou volíme práve obklady a mozaiky zo skutočného (nie umelého) kameňa, ako sú mramor, bridlica, žula, kvarcit a pod. Kamennej mozaike to obzvlášť pristane pri obložení krbu a rohových prvkov v obývačke, vstupnej hale alebo recepcii firmy či hotela. V e-shope Aflistyle.sk so širokým sortimentom sa vašej fantázii rozhodne medze nekladú!

Čo je dobré vedieť pred nákupom mozaiky do interiéru?

Pripomeňme si základné fakty o kamenných mozaikách, ktoré vám uľahčia výber:

  • mozaiky sú vyrobené z pravého kameňa, mramoru, tj. nejde o napodobeninu
  • inštalovať je možné na steny, podlahy a ďalšie rovné, rovnako ako zaoblené plochy
  • vyberať môžete z pestrej škály geometrických tvarov a farebných odtieňov
  • impregnáciou mozaiky minimalizujete riziko poškodenia vplyvom vody, vlhkosti, výparov a žiaru
  • mramorové mozaiky disponujú vysokou odolnosťou a dlhou životnosťou (pri správnej údržbe)
  • s montážou mozaiky vám rád pomôže náš vyškolený pracovník