Vianočné sviatky pri rodinnom krbe

Vianočná idyla je oddávna spájaná s teplom, rodinnou pohodou a nostalgiou. Práve praskajúce drevo v horiacom krbe v ľuďoch po stáročia navodzuje príjemné pocity pokoja a bezpečia. A tie si najradšej doprajeme počas Vianoc a celej zimy. Pokiaľ tiež patríte k majiteľom a milovníkom krbov, určite vás zaujme jeho originálna dekorácia ako klasickými kamennými obkladmi, tak aj samolepiacimi obkladmi Alfistick.

Oheň a krby sprevádzajú človeka po tisícročia

Krb počas svojej existencie prekonal zaujímavý vývoj od otvorených ohňov v jaskyniach pravekých lovcov cez prvé dekorované krby s komínom, ako ich poznáme z hradov a zámkov, až po moderné krby a kachle budované vo vnútri aj na záhrade. Počas celej svojej histórie plnil krb významné funkcie ako zdroj tepla, ale aj miesto na stretávanie rodiny, prijímanie návštev a dôležité rozhodovania. A hoci boli krby postupne vytlačené plynovým a centrálnym vykurovaním, stále si zachovávajú priazeň tisícok ľudí po celom svete. 

fireplace-gb38ad2533_1280  fireplace-g6cddb0f78_640

Pomocník českých chalupárov aj Santa Clausa

Dôvod je jasný - pôžitku z praskajúceho dreva a plápolajúceho ohňa v obývacej izbe sa len tak niečo nevyrovná. Krby sú preto stále vítaným (a často jediným) riešením vykurovania na chatách a chalupách, v hoteloch a penziónoch, ale aj rodinných domoch. O neutíchajúcej obľube krbov svedčia aj krby inštalované v bytoch, ktoré sú namiesto dreva vykurované bioliehom či elektrickým prúdom. A špeciálnej úcte sa krby tešia v anglosaských krajinách. Práve tam krb slúži ako miesto, kde sa cez Vianoce vešajú pančuchy a deti rozbaľujú darčeky, ktoré komínom priniesol Santa Claus.     

Prírodný kameň je skvelá voľba!

Aj Česi si na krby a ich dekoráciu potrpia, čo dokazujú aj zákazníci nášho e-shopu Alfistyle.sk. Kamennými obkladmi totiž radi obkladajú práve krby, ako si môžete pozrieť na fotkách z realizácií. Rovnako ako klasický kamenný obklad aj samolepiace obklady ALFIstick z prírodnej bridlice, kvarcitu, mramoru alebo pieskovca odolajú vlhkosti, žiaru a vysokým teplotám. Vyberať môžete z niekoľkých odtieňov alebo staviť na najpredávanejší dezén - kvarcit multikolor. Nech bude vaša voľba akákoľvek, prírodný kameň krbu rozhodne pristane.

Vianoce pri krbe ako z rozprávky si môžete dopriať ešte tento rok! Obklady ALFIstick totiž nalepíte ľahko a rýchlo svojpomocne, aj bez odbornej montáže a bez neporiadku. Po objednaní vám ich doručíme do troch dní.