Prírodný kameň

Prírodný kameň ako tradičný materiál získal v histórii ľudstva a histórii staviteľstva veľký význam. Je to dané hlavne vďaka jeho výborným vlastnostiam, čo je schopnosť dýchať, trvanlivosť, odolnosť, vnútorná kvalita a ďalšie.

V prvopočiatku bol prírodný kameň používaný predovšetkým na výrobu jednoduchých zbraní, alebo sa kameň tiež stal nábytkom jednoduchých obydlí. Do kameňa boli vyryté aj prvé obrazce, z ktorých sa potom vyvinulo písmo. A to nie je všetko, kameň si získal ďaleko väčší význam. Z kameňa boli postavené pozoruhodné stavby sveta ako technicky dokonalé diela, ktoré sú k videniu na Zemi dodnes.

Prírodný kameň získal natoľko vysokú hodnotu, že sa stal ako okrasným, tak užitočným stavebným materiálom, ktorý nemožno ničím nahradiť. Naštartoval predaj prírodného kameňa.

 

 

OBKLADY Z PRÍRODNÉHO KAMEŇA

Obklady z prírodného kameňa sú veľmi zaujímavým prvkom najrôznejších exteriérov a interiérov rodinných domov, záhrad a bytov. Prírodný kameň sa stal v dnešnej dobe hitom, ktorý dokáže premeniť vaše bývanie na nepoznanie!

 

 

AKÉ SÚ HLAVNÉ PREDNOSTI OBKLADOVÉHO PRÍRODNÉHO KAMEŇA?

Ľudia sa čím ďalej tým viac vracajú k prírodným materiálom a to hlavne vďaka ich nadčasovosti.

Medzi hlavné prednosti rozhodne patria:

- pôsobivý dizajn

- estetická hodnota

- výborné vlastnosti

- jednoduchá montáž

- jednoduchá údržba

- priaznivé ceny

 

Vďaka týmto vlastnostiam získali prírodné obklady prvenstvo a svoj veľký význam, medzi širokou ponukou obkladov.

Je potrebné premýšľať aj nad tým, že vzhľad vášho rodinného domu, či bytu vychádza z vášho osobitého štýlu. Preferujete "klasiku a tradíciu" alebo "luxus a štýl"?

 

 

ČO VŠETKO JE MOŽNÉ Z PRÍRODNÉHO KAMEŇA REALIZOVAŤ?

Možnosti sú naozaj veľké.

Čo sa exteriéru týka, tak možno prírodný kameň využiť napríklad na obloženie fasád rodinných domov, môžete si položiť kamenné dlažby, či prírodným kameňom obložiť plot.

Nezabudne tiež na interiér, kedy prírodné obklady tvoria luxusný prvok vášho bývania.

 

 

BRIDLICOVÉ OBKLADY

Bridlica je krásny prírodný materiál, ktorý rozhodne patrí do každej záhrady. Je typická svojou trvanlivosťou, tvrdým povrchom a cenovou dostupnosťou. Prevládajú skôr tmavšie odtiene farieb bridlice, ako je čierna, zelená, fialová. Veľmi zaujímavou variantou je bridlica Multicolour, keď základný materiál je upravený tak, že vzniká charakteristický hrdzavý vzhľad. Vďaka týmto skvelým vlastnostiam a krásnemu vzhľadu si bridlicové obklady ľudia kupujú nielen pre vonkajšie použitie, skvele sa hodí aj do každého interiéru.

 

 

KVARCITOVÉ OBKLADY

Kvarcit alebo tiež kremenec je nadčasový prírodný kameň, ktorý sa hodí ako pre vonkajšie, tak vnútorné využitie. Obkladový kameň kvarcit má veľmi tvrdý povrch s veľmi pôsobivým dizajnom a vysokou odolnosťou proti akémukoľvek poškodeniu.

 

 

AKÝ JE TVAR OBKLADOV?

Obklady z kameňa majú základný tvar obdĺžnikového pásika alebo písmena "Z". Vďaka tomuto prevedeniu nie sú vidieť spoje a vytvára sa tak dojem nerovnomernosti. V ponuke sú aj rohové obklady, ktoré riešia problém obkladania vonkajších a vnútorných rohov.

 

 

POTREBUJETE ĎALŠIE INFORMÁCIE?

Neváhajte nás kontaktovať:

- e-mailom: info@alfistone.sk

- telefonicky: +420 724 030 127

- osobne: Provozní 5492/3, Ostrava-Třebovice, 722 00 (mapa)

- www.alfistone.sk

 

Tím ALFISTONE.sk